Produktkategorier (Dold med css som standard)

VI SAMARBETAR MED:

 

Om Naturix

Historik

Företaget startades 1993 och jag som äger och driver Naturix heter Nina Englund. Sedan början av 1990-talet och fram till 2004 arbetade jag som klinisk prövningsledare inom läkemedelsforskningen, med inriktning på hjärta och kärl. Från 2004 arbetade jag som hälsokommunikatör inom Landstinget Gävleborg. Min uppgift var att informera patienterna om vikten av en hälsosam livsstil. Budskapet var baserat på sunt förnuft, rätt kost och motion. Jag har alltid haft ett brinnande intresse för hälso- och kostfrågor. De senaste åren har jag satsat alltmer på företaget och har från och med 2012 gått över till att vara helt verksam inom Naturix med marknadsföring av ekologiska vilt- och nötköttsprodukter och produkter för jägare och jakthundar.


Även inom vår familj lägger vi stor vikt vid hälsosamma och högkvalitativa råvaror och ingredienser i matlagningen, gärna närproducerade. Hemma på gården har vi småskalig ekologisk uppfödning av ungnötdjur för eget bruk. Som jägarfamilj äter vi naturligtvis också en hel del viltprodukter.

Genom åren har vi fått kunskap och erfarenhet om hur man bäst tar vara på köttråvaran och förädlar den på ett bra och varierande sätt. Så småningom växte tanken fram på att även låta andra ta del av kunskaperna och idéerna. Vi insåg att det fanns en stor efterfrågan bland restauranger och delikatessbutiker på denna typ av kvalitetsprodukter. Vi har också allt mera märkt av ett ökat intresse och en större medvetenhet hos allmänheten.

Naturix' filosofi avseende vilt- och köttprodukter: Vi efterstävar att tillhandahålla så rena och ärliga köttprodukter som möjligt med basen i högkvalitativa råvaror utan onödiga och onaturliga tillsatser.


Verksamhet och produkter

Naturix är verksamt inom förädling och försäljning av viltdelikatesser och produkter relaterade till jakt, hund och friluftsliv. Inom viltdelikatesser tillhandahåller vi högkvalitativa och förädlade produkter från främst björn, älg och ren. Vi kan även erbjuda produkter från bäver, hjort, rådjur, vildsvin och skogsfågel efter säsong. Inom Naturix Jakt och hund marknadsför vi produkter främst för jägare och jakthundar.

Råvaror

Viltråvarorna kommer främst från närområdet och tillvaratas i godkända viltanläggningar för att sedan förädlas.

Kunder

Bland våra kunder finns några av de främsta delikatess-butikerna och restaurangerna i Norden. Vi levererar till restauranger med både 2 och 3 stjärnor i Guide Michelin. Vi arbetar kontinuerligt och målmedvetet för att uppfylla högt ställda krav på såväl produkter som servicenivå.

Till webshopen

Nyheter

2016-09-01

Test av GPS-västar

2016-04-21

Kemmesabbe-västen: Bäst i test!

2015-05-31

Tvisten med Bearskin AB avslutad - hundvästen Kemmesabbe® snart åter på marknaden

Nyhetsbrev

Jag vill prenumerera på nyhetsbrevet.
 

Naturix | Östansjö 3925 | SE-820 11 VALLSTA | +46 70 206 79 03 | www.naturix.se | info@naturix.se